Rata-autoilu

Rata-autoilussa ajetaan Suomessa niin SM-, Trophy-, Cup- kuin merkkiluokkatasollakin. Käytössä olevia moottoriratoja ovat Hämeenlinnan Ahvenisto, Alastaro, Jurvan Botniaring, Vetelin Kemora sekä Virtasalmen Motopark.

Kartingista kilpailijan uraputki jatkuu usein rata-autoiluun ja siellä vielä usein formulaluokkiin. Formula Renaultista haetun kokemuksen myötä siirrytään isompiin formuloihin ja mahdollisuus on aina maailman huipulle. Formula Renaultien lisäksi Suomessa ajetaan SM-tasolla FF- ja F3-luokkia.

Super Touring-luokka on kotimaisen vakioautoilun huippuluokka. Luokassa ajetaan ajanmukaisella kalustolla äärimmäisen tiukkoja kilpailuja SM-arvosta. Luokan sääntökehitys turvaa yhteyden vakioautosarjoihin ympäri maailman.

Harrastajapuolella on valittavissa monta edullista merkkiluokkaa, joissa voi osallistua rata-autoiluun pienillä kustannuksilla. Historic Race Finlandin toimesta ajetaan esimerkiksi harrastajasarjaa Historic-luokan ja Roadsport-luokan autoille. Hyvin suosittu harrastusmuoto on rata-autoilun Endurance-kilpailut, johon pääsee mukaan edullisella hiukan vanhemmallakin kalustolla. Endurancea ajetaan kahdessa eri luokassa.

(Lähde: AKK-MOTORSPORT)