rallisprint_360

Rallisprint kuuluu myös autourheilun peruslajeihin. Kilpailuja on paljon, noin 60, ja ne ovat jakautuneet joka puolelle Suomea. Rata on yleensä samantyyppinen kuin rallin erikoiskoe, mutta sen pituus on lyhyempi noin

2000 - 4000 m.

Rallista poiketen rallisprint autossa ei ole kartanlukijaa, vain kuljettaja. Kuljettajat jaetaan kokemuksen ja taidon perusteella samoin kuin monessa muussakin lajissa, juniorikuljettajiin ja yleisen luokan kuljettajiin, myös nuorten luokka kuuluu rallisprintiin. Kilpailija ajaa saman reitin kaksi tai kolme kertaa määrätyssä järjestyksessä ja paras aika on hänen tuloksensa.

Kilpailukalusto on varsin kirjavaa. Huipputasolla on uutta rallikalustoa ja tehokkaita turboautoja, mutta harrastajatasolla ajetaan vanhemmalla ja edullisella kalustolla.

Lajin SM-sarja käsittää kuusi osakilpailua. SM-osakilpailuista ja -sarjasta löydät tarkempaa tietoa sarjan omilta nettisivulta.

Kansallisissa kilpailuissa osanottajat ovat yleensä omalta alueelta ja lähitienoilta.

Rallisprintissä on myös nuortenluokka, johon voi osallistua 16 vuotta täyttäneet kuljettajat kunnes he täyttävät ajokortti-iän ja saavat auton ajokortin.

Seuramme on järjestänyt Future Cup -sarjan rallisprintosakilpailuja Levillä vuosina 2012-2014 sekä Napapiirillä vuosina 2015-2017 nimellä Santa's Future Cup. Levin osakilpailut palkittiin joka vuosi kuljettajien mielestä parhaimpina osakilpailuina. Vuoden 2018 maaliskuussa seuramme järjestää Mäntyvaaran raviradalla Rallisprintin SM-sarjan osakilpailun. Tervetuloa kaikki toimitsijat sekä katselijat tapahtumiimme!

Santa's Future Cup Napapiirillä 2017VIP-auton kuljettajana Jani Ylipahkala / Lapland Driving

Santa's Future CupSanta's Future Cup

Santa's Future CupSanta's Future Cup